Top

WEBER TOOLS Cilinder lekkage Tester - WT-111021

6% Korting
  • WEBER TOOLS Cilinder lekkage Tester - WT-111021
€ 59,29
56,00
per stuk
46,28 excl. BTW

WEBER Cilinder lekkage Tester - WT-111021

Met deze cilinder lekkage tester kunt u de conditie van de motor op eenvoudige wijze testen zonder de motor uit elkaar te hoeven halen.
Een cilinderkop met de zuiger in het Bovenste Dode Punt (BDP) en de kleppen gesloten, moet geheel luchtdicht zijn. Door een hoeveelheid lucht in elke cilinder te injecteren en vervolgens de mate van lekkage te bepalen, kunt u de conditie van dit luchtdichte cilindersysteem testen. Regelmatig testen van de compressie is van groot belang om dure onderhoudsbeurten te voorkomen.
 
Om te kunnen testen is perslucht vereist. De tester wordt via een flexibele slang aangesloten op de schacht van de bougie of gloeiplug. De andere kant van de tester wordt aangesloten op perslucht. Op deze manier zet u de cilinder onder druk. De hoogte van de druk houdt u in de gaten via de manometer op de tester. Vervolgens geeft de andere meter het drukverlies aan in een percentage. Ook is er een duidelijke schaal beschikbaar die in kleur aangeeft wat de conditie van de cilinder is. Veel drukverlies betekent een slechte conditie en kan duiden op bijvoorbeeld: beschadigde kleppen, versleten afdichtringen, opgeblazen cilinderkop pakking of een gescheurde cilinderkop. Het beste resultaat behaalt u door alle cilinders te testen en met elkaar te vergelijken. Het set wordt geleverd met een tester, flexibele slang, twee verloopstukken (voor 12mm en 14mm bougiegat) en een 2,5-inch aansluiting voor perslucht. De lange aansluitadapter is vooral handig bij diep geplaatste bougies in Ford Zetec en Opel Ecotec motoren.
 

Artikelnummer: WT-111021 (Uit assortiment vervanger 902G3)

Product is niet meer leverbaar
Voorraad: 0
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code